DÂMBOVIȚA: CÂND LĂSĂM UMBRELELE

199

Județul Dâmbovița se află până în dimineața de 19 iunie 2017, ora 10, în Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Astfel, potrivit meteorologilos, încă din 16 iunie 2017, în cea mai mare parte a țării, au fost și vor mai fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Nici pentru excursii vremea nu este mai frumoasă, toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, sunt și ele sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ, fiind estimate de specialiști cantități de apă ce vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Vestea bună este că totuși, odată ce scăpăm de acest Cod galben, estimările indică temperaturi în creștere ușoară, dar constantă, cu o probabilitate relativ mare pentru o vreme călduroasă în toată regiunea Muntenia, unde se află și județul Dâmbovița, cu valori diurne de 30…32 de grade și nocturne de 15…17 grade, în medie. (sursa: meteoromania.ro; foto: voxpublica)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.