EVALUAREA NAȚIONALĂ: MII DE ELEVI, ÎN AȘTEPTAREA REZULTATELOR

189

Emoțiile continuă pentru absolvenții claselor a VIII-a! După ce luni, 19 iunie 2017, și miercuri, 21 iunie 2017, au susținut probele scrise la Limba și literatura română și Matematică (unii dintre ei, însă nu în Dâmbovița, vor susține și examenul la Limba maternă – pe 22 iunie), sutele de mii de adolescenți sunt acum în așteptarea rezultatelor.

La proba de Limba şi literatura română, dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidați (2,67%), iar 4 candidați au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Următoarea probă a avut loc miercuri, 21 iunie, când s-a desfăşurat examenul scris la Matematică. Au fost prezenţi 140.825 de candidați (97,17%) dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi. Au absentat 4.103 candidați (2,83%), iar 2 candidați au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă și lucrările acestora fiind notate cu 1.

Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. De exemplu, lucrările elevilor din Dâmbovița vor fi corectate în alt județ, la rândul său Dâmbovița fiind centru zonal de evaluare pentru un alt județ. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%). (sursa: edu.ro; foto: RomaniaTV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.