ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI: VIZITE PASTORALE LA ZECE PAROHII

256

ÎPS Arhiepiscop și Mitopolit Nifon s-a aflat vineri, 23 iuie 2017, într-o vizită de lucru la zece parohii din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a fost însoţit de Pc. Pr. Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, Pc. Pr. Victor Drăghicescu, Pc. Pr. Ionuț Ileana, consilieri eparhiali, și Pc. Adrian Drăgan, inspector eparhial. Ziua a fost dedicată Protoieriei Târgovişte Sud, unde au fost vizitate 10 parohii: Lazuri, Comișani, Racovița, Rățoaia, Finta, Ibrianu, Postârnacu, Cătunu, Dobra și Sf. Neagoe Basarab din Târgoviște.

La fiecare dintre aceste parohii, împreună cu preoții și autoritățile locale respective, au fost abordate problemele specifice, precum cele legate de șantierul de consolidare al sfântului lăcaș (Comișani), pictură nouă (Rățoaia și Ibrianu), construcție casă parohială (Cătunu, Rățoaia, Postarnacu și Lazuri), construcție biserică nouă (Finta și Dobra), evaluare în vederea târnosirii bisericii (Racovița și Postârnacu). De asemenea, au fost discutate problemele pastoral-misionare și administrativ-gospodărești curente ale fiecărei comunități parohiale, oferindu-se îndrumările necesare.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat lucrările ce se desfășoară la aceste parohii, încurajându-i pe clericii care le păstoresc să continue eforturile de finalizare a proiectelor începute și asigurându-i de sprijinul Centrului Eparhial. (sursa și foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.