PRIMA EDIȚIE A TABEREI INTERNAȚIONALE DE PICTURĂ ”TÂRGOVIȘTEA VECHE”

109

În perioada 25 iunie – 2 iulie 2017, la Târgovişte, se va desfăşura prima ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură „Târgoviştea Veche”.

Profesor la clasa de pictură a Şcolii Populare de Arte “Octav Enigărescu”, reputatul artist plastic Mihai Şerbănescu, de numele căruia se leagă evenimente cunoscute pentru ceea ce înseamnă lumea artistică dâmboviţeană (să nu uităm că este și inițiatorul evenimentului de suflet Calea Luminii, desfășurat anual în Joia Patimilor), este cel ce îi va păstori pe invitaţi prin lumea Târgoviştei de odinioară, dându-şi astfel girul pentru reuşita acestei acţiuni.

Scopul taberei este acela de a readuce în atenția iubitorilor de artă farmecul vechii Cetăţi de Scaun de la Târgovişte.

După cum puteți observa și din afișul evenimentului, participă artiști din București, Suceava, Constanța, Vatra Dornei, dar și din Siria și Republica Moldova. Le dorim succes și inspirație, tuturor celor care ne fac viața mai frumoasă și ne umplu sufletele de căldură prin intermediul talentului și al artei!

Prin iniţierea acestei tabere, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa îşi propune să contribuie la revitalizarea artelor vizuale, astfel că participanţii şi artiştii invitaţi vor lua contact cu mărturiile trecutului istoric, evidenţiate de elementele arhitecturale prezente la Curtea Domnească, dar şi de obiectivele turistice din împrejurimi şi din alte localităţi ale judeţului Dâmboviţa.

Deschiderea taberei va avea loc luni, 26 iunie 2017, la ora 14:00, la Curtea Domnească.

Vernisajul expoziţiei cu lucrările artiştilor participanţi se va desfăşura sâmbătă, 1 iulie, la ora 18:00. (sursa și foto afiș: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița; foto: Mihai Șerbănescu via facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.