MINISTRUL ADRIAN ȚUȚUIANU: UN ULTIM OMAGIU PENTRU MILITARII DECEDAȚI ÎN ARGEȘ

137

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a fost prezent, în dimineața de 2 iulie 2017 în localitățile unde au fost depuși militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele”, decedați în accidentul din data de 29 iunie, din zona localității Valea Urdii, județul Argeș.

Ministrul Țuțuianu a prezentat condoleanțe familiilor sublocotenenților (post-mortem) Mihai Ionuț Toma, George-Emilian Catană și Petre Cristian Toader și a depus coroane de flori la catafalcurile acestora.

Militarii au fost înmormântați cu onoruri militare astăzi, 2 iulie 2017, începând cu ora 13.00.

A fost jale mare azi în trei localități din județul Argeș: sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuţ Toma a fost înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lerești, sat Voinești, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung.

Tot astăzi, ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, însoțit de generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a efectuat o vizită de informare la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” din municipiul Câmpulung. În cadrul vizitei, au fost prezentate măsurile dispuse la nivelul batalionului în urma accidentului din data de 29 iunie și stadiul cercetărilor de natură administrativă desfășurate de comisia numită de șeful SMG.

Ministrul apărării naționale s-a informat cu privire la măsurile luate până în prezent pentru sprijinul familiilor celor trei militari decedați în accident și a dat asigurări de întreaga susținere a conducerii MApN pentru ca drepturile cuvenite familiilor să fie asigurate la timp și în totalitate. A fost prezentată, de asemenea, o informare referitoare la condițiile de muncă și de trai ale oamenilor, la problemele sociale ale acestora, situația încadrării cu tehnică și personal, activităţile desfăşurate în acest an şi obiectivele unităţii.

Totodată, încă de vineri, 30 iunie 2017, ministrul Adrian Ţuţuianu anunţase, la începutul şedinţei de Guvern, că va acorda ajutoare financiare pentru familiile militarilor decedaţi în accidentul din judeţul Argeş şi pensii pentru copiii acestora. Sumele ajutoarelor financiare sunt cuprinse între 30.000 şi 60.000 de mii lei, în funcţie de gradul pe care militarii îl aveau.

Amintim că în seara de 29 iunie 2017, un camion militar s-a răsturnat într-o răpă din zona localității Valea Urdii, județul Argeș. Din nefericire, trei dintre ei au decedat, iar alți şase au fost răniţi. Ei au fost aduşi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central și nu au leziuni care să prezinte un risc vital, a declarat, vineri, directorul medical al instituţiei, Mariana Jinga. Autocamionul avea la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte. Ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, autocamionul, care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei. (sursa: MApN; foto: Libertatea.ro, Hotweek)