DÂMBOVIȚA: EI AU PUS JUDEȚUL PE HARTA NOTELOR DE 10 LA BAC

3974

Pe harta notelor maxime la Bacalaureat, considerat primul, cel mai dificil, dar totodată și cel mai important examen al vieții, se situează, spre bucuria tuturor, și județul Dâmbovița. Și cum sunt județe cu renume unde niciun tânăr nu a reușit o astfel de performanță, satisfacția școlii dâmbovițene este cu atât mai mare.

Cei doi elevi de 10, curat ca lacrima, sunt tineri, frumoși, ambițioși și amândoi absolvenți de colegii târgoviștene, și ele de renume: Beatrice Maria Grigore de la Colegiul Național ”I. Văcărescu” și Rareș Ioan Borcea de la Colegiul Național ”C. Carabella”.

Cât de greu sau nu a fost drumul pe care l-au parcurs ei până aici, ce sfaturi au pentru viitorii susținători ai examenului de Bacalaureat, dar mai ales ce planuri de viitor au acești copii minunați ai județului am aflat exact de la ei. Declarațiile sunt atât de frumoase și de înțelepte, încât le redăm în totalitate. A se observa că ”lupta” pentru 10 se duce alături de părinți și de dascăli, cărora Beatrice și Rareș le mulțumesc.

Beatrice Grigore, pasionată de Drept: ”Am studiat cu dăruire și perseverență până m-am simțit stăpână pe situație”

Din punctul meu de vedere, gradul de dificultate al examenului de bacalaureat nu este foarte ridicat, însă valorifică numeroase aspecte care trebuie șlefuite în timp. La aflarea rezultatelor am fost surprinsă într-un mod deosebit, dar analizând situația „la rece”, îmi dau seama că acestea reprezintă o încununare a efortului depus în toți cei patru ani de liceu. Am studiat cu dăruire și perseverență până m-am simțit stăpână pe situație și am mers la fiecare probă a examenului cu încredere. Familia și domnii profesori au o contribuție decisivă în această perioadă dificilă din viața oricărui adolescent, iar mulțumirile mele se îndreaptă cu multă dragoste spre aceștia. Decizia mea în ceea ce privește viitorul este să urmez studiile Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Îi sfătuiesc pe toți liceeni care vor susține în anii următori „examenul maturității” să fie conștienți de însemnătatea sa și să se pregătească temeinic din timp, așa încât acesta să nu reprezinte un chin, ci mai degrabă o dovadă elocventă a gradului lor de dezvoltare intelectuală”.

Rareș Borcea, pasionat de Automatică și IT: ”Atunci când te pregătești continuu și nu ai multe lucruri de recuperat, ci, mai degrabă, de recapitulat, munca devine mai ușoară”

”Nu pot afirma că a fost ușor. Obținerea unor rezultate foarte bune, indiferent de domeniu, necesită mult timp și presupune pasiune. A fost vorba de un efort constant; atunci când te pregătești continuu și nu ai multe lucruri de recuperat, ci, mai degrabă, de recapitulat, munca devine mai ușoară. Cred că acesta este unul dintre punctele esențiale. Cu siguranță, implicarea familiei și a profesorilor excepționali de la Colegiul Național „Constantin Carabella” – o instituție în care am avut șansa de a mă forma de-a lungul ultimilor opt ani – au fost ceilalți doi piloni care au stat la baza succesului. Încă de mic am fost pasionat de domeniul IT – mereu am fost curios să aflu cum funcționează lucrurile din jurul meu, în special dispozitivele electronice. Am ales să transform această pasiune într-o meserie, așa că voi urma cursurile unei facultăți de automatică și calculatoare din România, cu speranța că actuala clasă politică ne va oferi destule motive să rămânem în țară și nu ne va determina, ca pe mulți alți colegi, să plecăm fără să privim în urmă. Sfatul meu pentru liceenii de astăzi este să aibă încredere în forțele proprii. Dacă au încredere în ei, dacă au niște obiective clare, o anumită cale pe care vor să o urmeze, atunci vor înțelege și care sunt pașii pe care trebuie să îi facă pentru a-și îndeplini visul”.

Așadar, dragi liceeni, metodele prin care se pot atinge succesul și țelurile sunt aceleași ca acum o sută de ani: muncă, perseverență, dăruire, conștiinciozitate, seriozitate și, nu în ultimul rând, ”secretul secretelor” – puneți pasiune în tot ce faceți.

Felicitări, Beatrice! Felicitări, Rareș! Felicitări, tuturor tinerilor care au reușit să treacă de Bacalaureat!

(foto: Beatrice Grigore și Rareș Borcea via facebook)