DÂMBOVIȚA: VIN TURCII… LA ULMI, CU LOCURI DE MUNCĂ

1210

Așa cum probabil știți deja, în viitorul apropiat, la Ulmi, compania Arctic va deschide o fabrică de mașini de spălat, prin realizarea căreia societatea din Turcia va deveni unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producției acestor electrocasnice.

În data de 7 iulie 2017, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dl Alexandru Oprea, a anunțat și pe pagina personală de facebook că va începe executarea lucrărilor aferente celei de-a doua etape de construire a unităţii de producţie ARCTIC de la Ulmi, odată cu semnarea autorizaţiei de construire.

Prima etapă a proiectului, potrivit Consiliului Județean, a vizat atât unitatea de producţie efectivă, cât şi un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări pentru tiruri şi autoturisme, cabină poartă şi clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale, amenajări spaţii şi sistematizare verticală, împrejmuire, branşamente utilităţi şi organizare de şantier.

În această a doua etapă, în continuarea lucrărilor, vor fi realizate: depozit de produse finite, staţie de tratare a apelor uzate, staţie pompe şi rezervoare de incendiu, remiză de pompieri, bazin de retenţie, relocare canal, staţie transformare, drumuri şi platform. Lucrările au o valoare de 35.657.090 lei, urmând a fi executate în termen de 24 de luni de la data începerii acestora.

Totodată, pe 7 iulie 2017, în urma solicitării SC Kablutronik (tot firmă turcească – n.r.), dl Alexandru Oprea a semnat şi certificatul de urbanism aferent montării reţelelor de canalizare sub presiune, pe DN 71, comuna Ulmi, investiție ce va asigura, în zonă, descărcarea apelor uzate în reţelele de canalizare menajeră. Prin acest demers, vor fi relocate sute de locuri de muncă.

Amintim că autorizația privind executarea lucrărilor de construire a noii unități de producție de la Ulmi, aparținând Arctic, a fost semnată de președintele Oprea în data de 13 aprilie 2017.

Așa cum spuneam, prin realizarea acestei investiții, Arctic va deveni unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producției de mașini de spălat, iar impactul va fi resimțit la nivel economic și social, în județul nostru urmând a fi create numeroase locuri de muncă.

(sursa: Consiliul Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea via facebook)