TÂRGOVIȘTE: ASFALTĂRI PE… BANDĂ RULANTĂ

213

Vara asfaltărilor continuă la Târgoviște și, deși sunt deschise simultan mai multe șantiere importante, tot mai sunt zone unde utilajele și investițiile primăriei este musai să ajungă. Dar, cum bine se știe, nu se poate face totul deodată, iar zone care au stat zeci de ani la stadiul rural nu pot fi asfaltate și modernizate peste noapte, ca în povești.

Demn de remarcat că echipa de conducere a administrației pare să nu se gândește deloc la concediu și vacanță și este săptămânal pe teren, urmărește lucrările care fac parte dintr-un amplu proiect de modernizare străzi, cu bani de la bugetul local.

Pe contul de facebook, primarul Daniel Cristian Stan este ”la zi” cu răspunsurile pentru târgovișteni, dând asigurări că toate zonele rurale vor dispărea. De la o zi la alta, Târgoviștea începe să semene, încet-încet, cu un oraș modern, european, cochet. Mai este de lucru, dar este bine că s-a dat startul atât de așteptat de târgovișteni.

Ce lucrări se realizează în momentul de față la infrastructura Târgoviștei (străzi, parcări, trotuare, amenajări exterioare):

– pe 18 iulie au demarat lucrările pe strada Justiției, în curând va fi turnat primul strat de asfalt

– se lucrează pe străzile Berzei

– se lucrează la parcarea din zona Pieței Mihai Viteazul

– pe 17 iulie au demarat lucrările pe strada Macarie, microraionul nr. IV

– lucrări de asfaltare pe strada Sârbilor din Cartierul Matei Voievod (aici nu mai fusese modernizat nimic de 30 de ani), urmează să fie pus în aplicare un proiect de extindere a canalizării, iar în primăvara 2018 vor intra la reabilitare străzile restante din 2017

– lucrări de reabilitare pe strada Radu Popescu, microraionul nr. IV, aici lucrurile sunt aproape de finalizare

– în cartierul Priseaca se asfaltează de la începutul lunii iulie, dar aici vor fi implementate mai multe investiții majore care vizează străzile Soarelui, Prisecii, Câmpului și Dâmboviței, iar cel de-al doilea proiect va viza străzile Soarelui (dreapta și de la intersecția cu Prisecii), restul rămas de executat din străzile Dâmboviței și Prisecii și străzile Înfrățirii, Stupilor, Teilor, Oilor. Tot în Priseaca, va fi derulat un proiect de extindere și realizare rețea de distribuție apă și rețea de canalizare pe străzile Teilor, Prisecii, Plantelor, Pădurii și Crângului, precum și un proiect de extindere a rețelei de gaze.

– se lucrează la centura municipiului, după 7 ani de așteptări și probleme, au demarat reabilitările în zonele cele mai dificile: podul de pe strada Petru Cercel și urmează construcția unui nou pod în zona Teiș.

(sursa și foto: Daniel Cristian Stan via facebook)