MORENI: 3,55 MILIOANE DE EURO PENTRU DOUĂ PROIECTE MAJORE

364

 

În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), ce se va desfășura în perioada 2017 – 2020, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a publicat Lista Obiectivelor de Investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţare.

În urma demersurilor întreprinse de administrația de la Moreni, în frunte cu Constantin Dinu, primarul municipiului, în total, finanţarea pentru Moreni este de 3,55 milioane euro.

Au fost aprobate spre finanţare două proiecte considerate majore pentru localitate:

”Proiect integrat privind modernizarea DJ 710A pe o lungime de 2,86 km şi reabilitare trotuare” care vizează reabilitarea şi modernizarea Bulevardului 22 Decembrie 1989 – din centrul municipiului până la limita cu localitatea I. L. Caragiale – finanţare alocată 10.000.000 lei

şi ,,Extindere reţea publică apă şi canal – cartier Ţuicani” – finanţare alocată de 6.017.625 lei.

Amintim că, per total, judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii (din 425 de solicitări depuse), în valoare totală de aproape 164 milioane Euro.

În comparație cu PNDL I, finanțarea alocată acum județului este dublă. În perioada următoare, Ministerul Dezvoltării Regionale va trimite notificări către unităţile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate la finanţare proiecte de investiţii, în vederea comunicării termenului până la care acestea au obligaţia să trimită documentaţiile tehnico-economice, însoţite de avizele şi acordurile necesare.

(sursa: Primăria Municipiului Moreni via facebook, cjd.ro; foto: mapio.net)