DISCUȚII LA GUVERN: DUPĂ CRIMA DIN SUCEAVA, INTERES PENTRU UN STATUT AL POLIȚISTULUI

70

După ce săptămâna trecută un poliţist de la Transporturi Feroviare a fost omorât în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori, luni dimineață premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România. Principalele puncte de discuție au vizat necesarul de personal și dotarea de care au nevoie polițiștii, dar șiaprobarea unui Statut al polițistului, care să includă mențiuni cu privire la asigurarea medicală și salarizare.

Șeful Executivului a subliniat că asigurarea medical trebuie să fie în concordanță cu riscurile pe care le presupune profesia de polițist. Pe de altă parte, Mihai Tudose a arătat că înțelege solicitările sindicatului cu privire la dotările de care au nevoie polițiștii și va prezenta în scurt timp o soluție, urmare a unei analize cerute ministrului Afacerilor Interne, dar care să țină cont de constrângerile bugetare.

În ceea ce privește necesarul de personal, chiar joi, 20 iulie, ziua în care a fost omorât polițistul la Suceava, s-a întrunit un Comitet interministerial care are rolul de a audita posturile din administrație, inclusiv pe cele din poliție, și de a veni cu soluții astfel încât în fiecare domeniu să existe eficiență a personalului.

Prim-ministrul s-a arătat deschis la propunerea reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România de a flexibiliza modul și perioada de școlarizare a agenților de poliție, astfel încât promovarea în carieră să se facă treptat și să se bazeze și pe activitatea practică la locul de muncă.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Tudose a transmis reprezentanților sindicatului polițiștilor că a cerut ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, o analiză și soluții cu privire la solicitarea lor de majorare a salariilor.

(sursa: Guvernul României; foto: Europeanul, Adevarul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.