RĂBDARE DE DÂMBOVIȚA: CAM ÎN TREI ANI, DRUMURI CA-N PALMĂ ÎN 14 LOCALITĂȚI

97

Dacă mai au cel puțin trei ani răbdare, șoferii dâmbovițeni, dar și cei care tranzitează județul vor circula pe drumuri asfaltate, reparate, reabilitate în cadrul unui uriaș și însemnat proiect cu fonduri europene, considerat cel mai important de până acum în domeniul infrastructurii.

Zilele acestea, așa cum a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, dna Claudia Gilia, se va semna contractul de finanțare al unui proiect depus pe POR 2014-2020 și care are ca scop dezvoltarea infrastructurii de interes județean.

Mai exact este vorba despre modificarea radicală a infrastructurii rutiere din 14 localități ale județului, care străbate patru drumuri județene (DJ 720, 720B, DJ711, DJ 101B) de la limita județului Prahova – Moreni, Gura Ocniţei, Răzvad, Ulmi, Târgovişte, Comişani, Bucşani, Băleni, Dobra, Finta, Bilciureşti, Cojasca, Corneşti, Butimanu şi Niculeşti – limită județ Ilfov.

Odată cu drumurile, se vor moderniza patru poduri (cel de la Nisipuri, cel de la Gura Ocniței, podul peste Racovița, de la Băleni, podul peste Canal, de la Cojasca), se vor constui piste pentru bicicliști și stații pentru transportul public de persoane.

Valoarea proiectului este de peste 211 milioane lei, din care partea CJD, de 2% pentru cheltuielile proiectului, este de 4 milioane lei. Proiectul se va întinde pe 45 de luni, însă realizarea efectivă va fi de 36 de luni din momentul semnării contractului de finanțare.