TÂRGOVIȘTE: CINEMATOGRAFUL ”INDEPENDENȚA”, DIN NOU LA RAMPĂ

321

Aflat în stand by de aproape doi ani, în sfârșit proiectul de reabilitare a Cinematografului ”Independența” de la Târgoviște va fi realizat.

După o perioadă în care administrația municipală a trimis teancuri de documente la București, cerute periodic de Compania Națională de Investiții, cea care se va ocupa de readucerea la viață a fostului simbol al municipiului – Cinematograful ”Independența”, în sfârșit au venit și veștile mult așteptate nu numai de dâmbovițeni, ci și de administrația municipală și cea județeană.

În data de 2 august 2017, așa cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan, a fost emis Ordinul nr. 5557 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizare și reabilitare Cinematograf Independența, municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”.

”Valoarea totală a investiției este de 1.964.076 euro, iar valoarea lucrărilor finanțate prin CNI-SA este de 1.716.308 euro. Durata maximă de realizare a investiției este de 24 de luni. Prin aprobarea acestei investiții se rezolvă o problemă importantă a municipiului Târgoviște, în condițiile în care actuala clădire a cinematografului, situată chiar în centrul orașului, se află într-un grad avansat de degradare, nemaifiind utilizată de foarte mulți ani”, a precizat edilul pe contul personal de facebook.

Într-adevăr, fostul cinema este într-o stare jalnică, degradat, plin de bălării și cu… arbuști crescuți în mucegaiul și umezeala din pereți, cu fațada mâzgălită de te miri cine în așa-zise graffiti. Chiar dacă municipiul dispune deja de alte două cinematografe particulare, dintre care unul micuț, readucerea la viață a Cinematografului ”Independența” este o dorință veche, mai ales că imobilul se poate ”transforma” și într-o excelentă sală de spectacole, atât de necesară în Târgoviște.