TÂRGOVIȘTE: PLATFORMELE DE GUNOI, PARȚIAL ÎN NORMALITATE

264

Demarată în 15 iunie de operatorul de salubritate Supercom, activitatea de refacere și ecologizare a platformelor de gunoi din Târgoviște a avut rezultate.

Primarul Daniel Cristian Stan, binecunoscut în spațiul public ca ”neîndurător” cu operatorul de salubritate, a comentat pe pagina personală de facebook: ”Pentru prima dată, după foarte mult timp, pubelele au fost igienizate în adevăratul sens al cuvântului, utilizându-se un utilaj special de spălare și curățare a acestora”.

De altfel, în unele zone, se vede… cu ochiul liber că, în sfârșit, muncitorii de la salubritate și-au amintit și de aceste platforme. Tot primarul anunță că operatorul a ajuns deja în Microraionul XI și acțiunea va fi finalizată în luna august, cu mențiunea că au fost identificate locuri unde platformele nici nu mai existau, gardurile și tomberoanele făcând ”pași” de mult…

În continuare, majoritatea târgoviștenilor cer pubele separate, pentru colectarea selectivă a gunoiului. Cu siguranță cererea este în analiza primăriei, știut fiind că primarul este foarte interesat de subiectul contractului ce privește salubritatea în general, subiect pe marginea căruia a declarat recent că își dorește platforme subterane de gunoi și să dispară odată pentru totdeauna mizeria din jurul acestor pubele clasice. De asemenea, nu o dată, edilul a lăsat să se înțeleagă că nu e prea mulțumit de serviciile operatorului și, că la stabilirea unui nou contract, va avea multe de spus și de cerut pentru târgovișteni.

În ceea ce privește programul general de gunoi, programul „Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deșeurilor solide în Dâmbovița” se apropie de finalizarea primului ciclu de 8 ani al contractelor de delegare prin concesiune a serviciilor cu cei doi operatori cu care există o relație contractuală din cu 2010 – SC Supercom SA și, respectiv, SC Eurogas Prescom SRL.

În următorul an, Consiliul Județean și primăriile trebuie să se miște „contracronometru” în mai multe privințe, iar Consiliul Județean, în calitate de reprezentant al ADI în contractele cu operatorii concesionari ai serviciului și de proprietar al patrimoniului acestui serviciu, vrea să își asume rolul de coordonare, dar și de acționar majoritar, dacă va fi cazul, în demersul de constituire și autorizare a unui operator propriu.

Amintim că ADI Salubritate a demarat un proiect POIM pentru refacerea întregului sistem de colectare și transport, precum și de sortare, valorificare și tratare termoenergetică a deșeurilor, printr-o soluție completă de tratare mecano-biologică, ce urmează să fie construită la depozitul Titu, cu funcțiune de deservire a tuturor solicitărilor din Regiunea Sud Muntenia. Dar aceasta este altă ”poveste” și acesta este un proiect întins pe mai mulți ani.

(sursa: pagina de facebook Daniel Cristian Stan, cjd.ro)