MASTER-PLANUL DE TURISM: PÂRTII DE SCHI ȘI PARCARE MONTANĂ ÎN DÂMBOVIȚA

157

Consiliul Județean Dâmbovița a luat recent măsuri importante în privința drumurilor montane din județ, după ce, pentru câteva zile, constructorul a oprit, de la sine putere, circulația pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, redeschis ulterior din dispoziția administrației județene.

În contextul acesta, trebuie amintit că autoritățile județene au făcut mari eforturi atât pentru redeschiderea drumului de acces în zona montană, cât și pentru dezvoltarea zonei, din punct de vedere turistic și economic. Urmare a acestor eforturi, dar și a inițiativelor asumate de Consiliul Județean Dâmbovița referitoare la zona montană, județului Dâmbovița i-au fost aprobate, în cadrul Master-Planului investițiilor în turism, două obiective majore, și anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina – Peștera și realizarea unei parcări publice, cu dotări conexe, în zona telecabinei Padina – Peștera. Pe această cale, precizăm că, la inițiativa conducerii instituției, au fost făcute solicitări pentru includerea în Master-Plan a unui centru multifuncțional pentru servicii de urgență și jandarmerie montană.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, îi asigură pe toți cetățenii județului Dâmbovița, dar și pe toate personale interesate de zona Padina – Peștera, de preocuparea sa privind dezvoltarea regiunii montane. În sprijinul acestui fapt sunt și toate demersurile inițiate de Consiliul Județean Dâmbovița pentru declararea stațiunii Moroeni – Padina – Peștera drept stațiune de interes local.

Amintim că autoritățile județene au dispus zilele trecute următoarele măsuri în zona montană: redeschiderea drumului de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, care va fi redat circulației publice în perioada 4 – 21 august 2017, prin refacerea platformei drumului în zona excavată și realizarea măsurilor tehnice corespunzătoare asigurării traficului în condiții de siguranță. Din 4 august, începerea lucrărilor pe drumul DJ 714 Sanatoriul Moroeni – Peștera, astfel: în intervalul 4 – 19 august 2017, S.C. CONI S.R.L. va executa lucrări de covor bituminos pe 2 km de drum (sectorul Glod, de la km 0+000 la km 2+000), iar S.C. LDP S.A. va executa lucrări de plombare și beton ciment pe 3 km de drum (sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni, de la km 2+000 la km 5+000) și lucrări de reprofilare cu adaos de material pietros pe 16 km de drum (sectorul Sanatoriul Moroeni – Zănoaga, de la km 5+000 la km 21+000).

Atenție! Din data de 21 august 2017, va fi restricționat temporar accesul tuturor vehiculelor pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, pentru realizarea lucrărilor adjudecate prin licitație, accesul spre platoul Padina și Peștera urmând a se realiza pe ruta alternativă DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina – Peștera.

(sursa: cjd.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.