TÂRGOVIȘTE: 10 ȘI 11 AUGUST, MARE SĂRBĂTOARE CREȘTIN-ORTODOXĂ

484

Praznicul Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, are o semnificație aparte pentru Târgoviște și Dâmbovița, dat fiind că aici se alfă și moaștele Sfântului, la Catedrala Mitropolitană.

În fiecare an, 11 august este o zi cu totul specială pentru târgovișteni, dar și pentru dâmbovițeni, ca și pentru mulți alți credincioși care vin din toate colțurile țării să participle la evenimentele organizate cu această ocazie și să se închine la sfintele moaște.

Vineri, 11 august 2017, la Târgovişte, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, cu participarea unor Ierarhi din ţară şi din străinătate, va avea loc sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, ceremoniile religioase urmând să se desfășoare pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane.

Punctul central al evenimentului va fi constituit de săvârşirea Sfintei Liturghii şi închinarea celor peste 20.000 de pelerini, aşteptaţi să vină la această sărbătoare a Ortodoxiei românești, atât de specială pentru acest județ.

Ceremoniile vor fi deschise joi, 10 august, la ora 18.00, cu slujba Vecerniei Sfântului, după care va avea loc Pelerinajul Tinerilor din Eparhia noastră. Acesta va începe din Parcul Mitropoliei, va continua până la Mănăstirea Stelea, incluzând centrul istoric al Târgoviștei, și se va finaliza în faţa Catedralei, unde va fi săvârșită slujba “Acatistului Sf. Ier. Nifon” şi închinarea tinerilor la racla cu sfintele moaşte.

Atât joi, 10 august, cât și vineri, 11 august 2017, pentru a încuraja performanța educațională, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon îi va premia pe elevii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiadele Naţionale la diferite discipline, precum şi pe profesorii care i-au îndrumat.

Arhiepiscopia Târgoviștei invită credincioşii sã participe, în numãr cât mai mare, la acest eveniment spiritual și cultural central al Eparhiei noastre, în zilele de joi, 10 august, de la ora 18,00, şi vineri, 11 august a.c., începând cu ora 7.00.