TÂRGOVIȘTE: MOBILIZARE A CADRELOR M.A.I. PENTRU MANIFESTĂRILE RELIGIOASE DIN 10 ȘI 11 AUGUST

97

Zilele de 10 și 11 august vin cu mobilizare generală și pentru forțele de ordine dâmbovițene. În contextul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, unde sunt așteptați invitați din țară și din străinătate, înalți ierarhi, dar și șase miniștri și oficiali de la București, alături de mii de enoriași, polițiștii, jandarmii, polițiștii locali, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor fi mobilizați în zona centrală a Târgoviștei, unde sunt programate acțiunile.

Cadrele MAI vor derula vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public. Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei.

Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, li se recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă, să aibă grijă de bunurile personale și să respecte indicațiile forțelor de ordine. Totodată, este recomandat că cetăţenii, indiferent de vârstă, să evite conflictele, iar în caz de urgenţă, să apeleze gratuit numărul unic 112.

Totodată, voluntari ai Societății de Cruce Roșie Dâmbovița vor fi, ca de obicei, prezenți la manifestare unde vor distribui apă și vor acorda, dacă este nevoie, primul ajutor.

Iar pentru că pe o parte din arterele centrale se vor dispune restricții de circulație și traficul rutier va fi deviat pe rute ocolitoare, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să respecte întocmai indicaţiiile şi semnalele agenților şi să nu oprească sau să staţioneze în zonele restricţionate. De asemenea, atât riveranilor, cât şi celorlaţi şoferi li se recomandă să parcheze autoturismele în spaţiile special amenaje şi nu pe tronsoanele de drum închise circulaţiei.

(foto: Adevarul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.