POTLOGI: CONCERT LA PALATUL BRÂNCOVENESC

113

Premergător Zilei comunei, ce are loc pe 15 august, de marea sărbătoare creștină Adormirea Maicii Domnuliui, sâmbătă, 12 august 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu începere de la ora 18:30, va avea loc concertul simfonic: ”Interferențe Multietnice pe Drumul Sudului”.
În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, având-o ca solistă pe talentata soprană Ana Cebotari, va interpreta lucrări românești, iar în final Ansamblul Dionisos va încânta cu dansuri grecești. Programul cuprinde lucrări românești de secol XIX, majoritatea aparținând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul orașelor.
Concertul se va desfășura în aer liber în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc. Accesul publicului se va face începând cu ora 18:00, oră până la care în palat are loc o conferință științifică. Evenimentul cultural face parte din suita de manifestări culturale Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești, organizate de Asociația DAR DEVELOPMENT, în cadrul unui proiect finanțat de Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.
Biletul de Intrare are valoarea de 10 lei și include concertul și vizitarea Ansamblului Brâncovenesc.
Evenimentele desfășurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgoviște la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluență comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spațiul levantin spre cel apusean.
Conferința științifică Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor: Arhivele Naționale ale României, Facultatea de Istorie a Universității București, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, va aduce la Potlogi specialiști ai acestor prestigioase instituții din București, Târgoviște, Cluj Napoca și Alba –Iulia.
Pe lângă finanțator, realizarea manifestării este susținută de societatea comercială Alexandrion, care, prin fundația cu același nume realizează anual Gala Premiilor Brâncoveanu, dar și de Primăria Comunei Potlogi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.