ALERTĂ ÎN SPANIA: CELULĂ DE CRIZĂ LA AMBASADA ROMÂNIEI

114

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victimele din seara de 17 august 2017 se înregistrează și cetățeni români. MAE anunță că, momentan, nu există indicii în acest sens.

În Spania, este alertă maximă după ce o dubă a intrat în mulțimea de turiști care se aflau pe Las Ramblas, una dintre cele mai aglomerate și cunoscute artere turistice pietonale din lume, situată în orașul Barcelona. Primele date arată că, în urma ”incidentului terorist”, cum l-a numit poliția spaniolă, este vorba despre un mort și 32 de răniți.

La nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona anunță că monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

(sursa: Ministerul Afacerilor Externe; foto: stirile protv, libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.