DÂMBOVIȚA: CĂLDURĂ MARE ȘI DISCONFORT TERMIC

50

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de caniculă și disconfort termic, valabilă în zilele de 18 și 19 august 2017.

Astfel, în intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri (18 august) în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă (19 august) în toate zonele de câmpie și de podiș. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.

În cursul zilei de duminică 20 august în sudul, centrul și estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade. Asta, în timp ce, în regiunile vestice, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

Efectele caniculei nu sunt resimţite doar la nivel fizic, temperaturile ridicate combinate cu umezeala din aer lasă urme şi asupra stării psihice. Din cauza caniculei, oamenii devenind mai agitaţi şi epuizaţi din punct de vedere fizic. Se diminuează şi capacitatea de concentrare a fiecăruia, apărând o relativă stare de confuzie, atrag atenţia medicii. Riscul ridicat de producere a depresiilor poate conduce la situaţii extreme, crescând rata tentativelor de sinucidere.

Principalele simptome care apar din cauza căldurii sunt: ameţeli, greţuri, stări de leşin, dureri de cap, bătăi cardiace accelerate, crampe musculare.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie, infomm.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.