”PRIMA CHIRIE”, PROGRAM LA UN PAS DE EȘEC

106

”Prima chirie”, programul menit să încurajeze și să susțină găsirea de locuri de muncă în alte orașe decât cele de domiciliu, este, la peste două luni de la lansare, la un pas de eșec.

Potrivit presei naționale, la nivelul țării, abia au fost depuse 15 dosare în acest sens.

Programul ”Prima chirie” a fost lansat la începutul lunii iunie 2017, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă primind din 6 iunie cererile. Cereri care, din păcate, se pot număra pe degete.

De acest program pot beneficia persoanele înregistrate ca şomeri şi care se încadrează în muncă într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea, în situaţia în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora, nu depăşesc suma de 5.000 lei/lună şi este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie şi utilităţi) în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei.

De Programul “Prima chirie” pot beneficia şi persoanele care îndeplinesc condiţiile legale şi care s-au angajat în perioada dintre 25 ianuarie, data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2017, şi 6 iunie 2017.

(sursa: protv; foto: bugetul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.