PUCIOASA: FURTURI DIN AUTO. AUTORII, PRINȘI DE POLIȚIȘTI

70

Furturile din auto, din nou la… modă? Doi tineri din Pucioasa, dintre care unul minor, de 15 ani, alături de ”tovarășul” lui de 20 de ani, s-au gândit probabil să facă rost de bani de vacanță, astfel că, timp de trei zile, au dat iama în mai multe autovehicule. Ei sunt suspectați că ar ar fi sustras mai multe bunuri și bani din patru autovehicule parcate pe raza orașului Pucioasa.

Au fost prinși în data de 16 august, iar poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Pucioasa au probat activitatea lor infracţională. Tânărul de 20 de ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar polițiștii continuă cercetările în vederea probării întregii activității infracționale a celor în cauză și a recuperării prejudiciului.

Ce sfaturi au polițiștii pentru prevenirea furturilor de şi din auto

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru câteva secunde. Furtul unui autotursim cu cheile în contact nu necesită mult timp.

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis vă poate „anula” toate măsurile de precauţie luate!

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în zone dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.

Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al vehiculului pe obiecte uşor demontabile (oglinzi exterioare, baterii, casetofoane). În cazul sustragerii, aceste obiecte vor fi mai greu de valorificat, deci mai puţin tentante.

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.