TÂRGOVIȘTE: MAI MULTE ECHIPAMENTE MODERNE VOR AJUNGE LA UNITATEA PRIMIRI URGENȚE

212

Recenta vizită în județ a ministrului Sănătății – Florian Bodog și a președintelui Casei Naționale de Sănătate – Marian Burcea s-a soldat cu vești bune pentru pacienții dâmbovițeni.

”Am onoarea de a vă anunța că, începând din această toamnă, mai multe dotări de ultimă generație vor completa lista de echipamente medicale cu ajutorul cărora vă veți putea investiga și trata”, a anunțat pe pagina personală de facebook parlamentarul Carmen Holban, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

Potrivit domniei sale, în urma analizei cazurilor externate, președintele CNAS a promis că se vor găsi resurse pentru majorarea contractului încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, începând cu luna septembrie. De asemenea, din semestrul IV, va crește tariful pe caz ponderat, pentru a se putea finanța toate cazurile externate. Iar odată cu rectificarea bugetară, ce va avea loc în luna septembrie, vor fi alocate sume la nivelul județului Dâmbovița pentru acoperirea listei de așteptare la dispozitive medicale, medicina de familie și pentru toate celelalte asistențe medicale.

Veștile bune vizează și Unitatea Primiri Urgențe a Spitatului Județean Dâmbovița. Potrivit deputatului Carmen Holban, ministrul Florian Bodog a afirmat că, în perioada septembrie-noiembrie, la UPU vor ajunge următoarele echipamente moderne: set de resuscitare, laringoscoape, injectomate, dispozitiv de perfuzie-transfuzie, cărucior de transfer, cărucior hidraulic standard, cărucior standard pentru examinare pacienți bariatrici, carucior instrumente și medicamente, scaun transport intraspitalicesc, defibrilator cu monitor, targă lopată, saltea vacuum, set de gulere cervicale, centură pelvină, atele de tracțiune, targă de coloană cu sistem de imobilizare a capului, dispozitiv de transfer pentru pacienți bariatrici, saltea transfer, patura cu sistem de încălzire pentru adulți și copii, aspirator portabil.

Odată cu aceste dotări, să sperăm că măcar o parte din timpii uriași de așteptare de la UPU Târgoviște se vor reduce. În continuare, se așteaptă acoperirea cu personal medical suficient, astfel încât persoanele care se adresează Departamentului Urgențe să nu mai treacă și prin calvarul ”înțepenirii” pe holurile UPU.

(sursa: Carmen Holban via facebook; foto: Adevarul)