AVERSE TORENȚIALE ȘI VIJELII. VEZI DE CÂND ÎNCEP

231

După trei zile caniculare (vineri, sâmbătă și duminică), vin vijeliile. Așa cum din păcate vremea s-a schimbat radical față de anii trecuți, era de așteptat ca după aceste călduri năucitoare, temperaturile să o ia în jos, însoțite de ploi torențiale și vânt puternic, ba chiar și de căderi de grindină, după cum avertizează meteorologii.

Ziua de duminică, 20 august, va fi marcată din nou de caniculă și disconfort termic pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35…36 de grade, iar în extremitatea de sud a țării, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități, local, în special în regiunile sud-vestice și sudice.

În noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar luni (21 august) și în restul teritoriului, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie; foto: Ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.