TÂRGOVIȘTE: PREGĂTIRI DE FESTIVAL. TRIBUT PENTRU LAURA STOICA

149

Festival tribut în premieră la Târgoviște! Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica” Târgovişte, ediţia I, îşi propune să descopere tinere voci şi să le ofere şansa de a păşi cu dreptul în muzica românească.

Evenimentul va avea loc la Târgovişte, în perioada 7 – 8 octombrie 2017, şi îşi propune să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerelor talente, dar și de aducere aminte: Laura Stoica a fost un artist desăvârșit, plecat mult prea devreme dintre noi, într-un moment deosebit de fericit al vieții sale.

Concursul va cuprinde o secţiune de interpretare, la care se pot înscrie soliştii vocali până pe 22 septembrie 2017. Aceștia trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani; nu au obţinut niciun premiu la un festival de importanţă naţională; nu au avut nicio apariţie discografică personală.

Fiecare concurent va prezenta în concurs două melodii: o piesă aparţinând repertoriului Laurei Stoica şi o piesă la alegere din repertoriul muzicii uşoare româneşti.

Concurenţii vor trimite aceste documente pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, cod poştal 130007, telefon – fax: 0245 613112, e-mail: office@cjcd.ro, fundatia@laurastoica.ro. Materialele depuse la înscriere NU sunt returnabile, fie că sunt sau nu admise în etapa finală. Piesele admise în concurs vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare de către organizatori, în vederea producerii unui CD (material pe suport magnetic), difuzării online (site organizatori şi Facebook – „Festivalul Laura Stoica”), difuzărilor radio-tv.

Lista candidaţilor admişi în faza finală va fi întocmită în ordine alfabetică fără a se ţine cont de punctajele intermediare şi finale şi va fi afişată pe site-urile www.cjcd.ro. şi www.laurastoica.ro. Finaliştii vor fi contactaţi de către organizatori.

Candidaţii admişi în finală vor primi din partea juriului o piesă din repertoriul Laurei Stoica, pe care o vor interpreta în concurs. În cazul în care aceştia vor refuza piesa impusă, vor fi descalificaţi. În finală vor fi admişi 10 concurenţi. În cazul celor care se vor retrage, aceştia vor fi înlocuiţi cu cei care au obţinut nota imediat următoare ultimului admis în finală.

Juriul va fi constituit din compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, textieri (poeţi), ziarişti din presa muzicală, precum şi din reprezentanţi ai organizatorilor. Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului, stabilindu-se clasamentul final, mai exact: Trofeul festivalului, premiul I, premiul II şi premiul III. La aceste premii se pot adăuga şi altele oferite de diverse entităţi.

Organizatorii – Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și partener Fundaţia Laura Stoica – asigură cazarea concurenţilor pe toată durata desfăşurării competiţiei, însă transportul şi masa vor fi suportate de concurenţi, iar însoţitorii nu beneficiază de cazare, costurile revenindu-i fiecăruia în parte; aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.

Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut, a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul să album. Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite.

În 1993, a înfiinţat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate.

(sursa și foto: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.