PROPUNERE: ”DRUMUL SĂRII” AR PUTEA CUPRINDE ȘI DÂMBOVIȚA

135

Proiectul ” Drumul Sării ” sau Via Salaria, catalogat de presa din județul Prahova drept cel mai important traseu turistic național, este pe cale să cuprindă și județul Dâmbovița.

Potrivit dlui Andrei Țurcanu, ”Comitetul de Coordonare al Proiectului ”Drumul Sării”/ Via Salaria a decis să propună autorităţilor din judeţul Dâmboviţa ca itinerariul să continue pană la Curtea Domnească din Târgoviște, pe două rute care să cuprindă localităţile Pucioasa și Moreni, având punct de plecare localitatea Vișinești din Dâmbovița, aflată la limita cu judeţul Prahova”.

Proiectul va fi lansat pe 16 august, la Slănic, și este inițiat și dezvoltat de Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” (SMV) Ploiești și și Fundația ”Constantin Stere”.

Potrivit publicației ”Incisiv de Prahova, „Drumul sării” va trece prin 21 de localități, care sunt incluse în acest program istoric, cultural și turistic: Cerașu, Drajna, Teișani, Izvoarele, Slănic, Vălenii de Munte, Gura Vițioarei, Măgurele, Lipănești, Dumbrăeși, Varbilău, Vălcănești, Cosminele, Telega, Ștefești, Bertea, Aluniș, Câmpina, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Vișinești.

(sursa: Andrei Țurcanu, Oana Vlăducă via facebook)