CLAUDIU DUMITRESCU, MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN: ”NU AȘ PLECA DIN TÂRGOVIȘTE. SUNT PATRIOT LOCAL”

2202

Doctorul Claudiu Dumitrescu este un medic tânăr și ambițios, care, după ce a condus Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița, ține acum ”frâiele” celei mai mari unități medicale din Dâmbovița: Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Muncă multă, de data asta de pe teren, ”la birou”, de unde, zi de zi și nu de puține ori până în creierii nopților, caută și iar caută soluții nu numai pentru suferinzi, ci și pentru colegii din toate categoriile medicale.

Doctorul Claudiu Dumitrescu își dorește să facă din Spitalul Județean unul… ca afară, unde pacienții să fie nu numai tratați foarte bine și cu profesionalism, ci și înțeleși, ajutați, respectați… Simte că poate și vrea neapărat să îmbunătățească nu numai imaginea unității medicale, ci și calitatea tuturor serviciilor oferite de spital, dar și să ușureze munca medicilor și a personalului medical, să o eficientizeze, să doteze clinica, să continue investițiile începute sau să pornească altele noi.

Ne-a spus cu sinceritate că, de copil, și-a dorit să fie medic, altceva nu a visat, ci doar ceea ce este astăzi: ”Știu și pot să ajut, mă pun în situația celuilalt și mă comport exact așa cum aș dori să se poarte și el cu mine”! Și, dacă la toată această ”rețetă” adăugăm mărturisirea ”Sunt patriot local”, concluzia este una singură: Spitalul Județean este ”pe mâini” sigure…

 

Reporter: Bună ziua, domnule doctor Claudiu Dumitrescu. De mai mult de un an sunteți managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, anterior ați fost directorul Serviciului Județean de Ambulanță. Cum este viața ”de birou”, să zicem așa, față de cea ”pe teren”? Simțiți că puteți să îi ajutați mai mult din această postură pe pacienții dâmbovițeni, dar și pe colegii medici și personalul medical?

Claudiu Dumitrescu: Da, bineînțeles. Acum pot ajuta ”de la birou”, prin luarea unor decizii care pot duce la creșterea calității actului medical, dar și la îmbunătățirea comportamentului personalului medical față de pacienți. Totodată, din această postură pot contribui direct la îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Reporter: Ați reușit lucruri spectaculoase în acest timp de când ați preluat frâiele celei mai mari unități medicale din județ. Ne referim la cantină și la hrana bolnavilor, la dotarea cu diverse echipamente medicale, ne puteți da câteva detalii despre aceste lucruri, dar și despre altele pe care nu le-am enumerat?

C.D.: Despre reușitele mele, nu aș vrea să comentez. Las la aprecierea pacienților Spitalului Județean de Urgență. Aș putea spune doar că încerc zi de zi să aduc un plus spitalului în ochii pacienților.

Reporter: Mai sunt ”în grafic” investițiile anunțate în urmă cu ceva timp: reabilitarea Spitalului Moroeni, Laboratorul de Medicină Nucleară…

C.D: În 2017 continuă investiția multianuală de la Moroeni, vom primi aparatură și dispozitive medicale pentru Unitatea Primiri Urgențe – de la Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, vom realiza mult așteptatul lift la Secția Oncologie.

Reporter: Cel mai des oamenii se plâng de orele de așteptare de la Unitatea Primiri Urgențe. Știm că aveți promisiunea dlui ministru Bodog privind dotarea cu noi echipamente moderne a Secției. Vor ajuta acestea la reducerea timpilor de așteptare? Mai aveți în vedere și alte măsuri, legate de spațiu, de personalul necesar la UPU?

C.D.: Optimizăm activitatea laboratorului de analize pentru a primi rezultatele investigațiilor mai repede. Astfel, pacienții vor staționa mai puțin și timpul de așteptare va scădea. De asemenea, suntem în faza inițială a unui proiect ce privește extinderea UPU – Unității Primiri Urgențe.

Reporter: Ce reprezintă pentru dumneavoastră medicina și suferindul? Ați fost medic la Ambulanță, deci ați luptat ani în șir, zi și noapte, pentru salvarea de vieți…  V-ați dorit dintotdeauna să fiți medic, să vă implicați în ușurarea suferinței sau în salvarea vieții unor oameni care, poate, la un moment dat, au depins doar de cunoștințele și de implicarea dumneavoastră? Cine v-a îndrumat către această nobilă meserie? Ce anume din viața dumneavoastră, dacă sunteți amabil să ne dezvăluiți, v-a făcut să vă îndreptați către o meserie care este mai mult vocație decât un mod de trai?

C.D. De mic copil mi-am dorit să fiu medic, mai întâi în joacă, apoi foarte serios. Știu și pot să ajut, mă pun în situația celuilalt și mă comport exact așa cum aș dori să se poarte și el cu mine.

Reporter: Cu siguranță ați avut oferte de lucru în alte locuri. De ce ați ales Târgoviștea? Ce reprezintă orașul și județul, sufletește vorbind, pentru dumneavoastră?

C.D.: Nu aș pleca din Târgoviște. Da, sunt patriot local și cred cu tărie că putem face lucruri mari pentru Târgoviște și pentru târgovișteni.

Reporter: Vă mulțumim pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu, pentru timpul pe care ați reușit să îl smulgeți pentru cititorii DâmbovițaRealityNews și vă dorim succes în activitatea dumneavoastră, deloc ușoară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.