EVENIMENT LA TÂRGOVIȘTE: RESFINȚIREA MĂNĂSTIRII STELEA

149

Duminică, 10 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși slujba de resfințire a Mânăstirii Stelea din Târgoviște.

Începând cu anul 2001, a fost consolidată şi reabilitată biserica, a fost restaurată pictura, s-a efectuat curățirea componentelor artistice din piatră, s-au reconstruit stăreția și un nou corp de chilii, s-a înlocuit acoperișul la chiliile existente, muzeu și turnul clopotniță, s-a construit Sala Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, a fost realizat gardul de zid împrejmuitor din incinta mânăstirii, a fost reabilitată Casa Egumenească, în care a fost inaugurat Muzeul Eparhial (2004), ce a fost reamenajat complet (2016) și a fost realizată ameneajarea peisagistică a incintei.

Conform tradiției ortodoxe liturgice, acest moment reprezintă o ocazie specială pentru credincioșii care vor dori, bărbați și femei, de a se închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu. Ceremoniile vor debuta, în ziua de 9 septembrie a.c., cu Vecernia solemnă a sărbătorii, începând cu ora 18.00.

Cei care doresc să participe la evenimentul special bisericesc de la Mânăstirea Stelea, o pot face duminică, 10 septembrie, începând cu ora 7.00.