FESTIVALUL ”ION DOLĂNESCU”: ARTIȘTI RENUMIȚI DE MUZICĂ POPULARĂ, LA TÂRGOVIȘTE

214

Găzduită de sala Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgoviște, a IV-a ediție a Festivalului-concurs național ”Ion Dolănescu”, organizat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte, în parteneriat cu Fundaţia Culturală “Ion Dolănescu” şi Primăria comunei Perşinari, a debutat în seara de 6 septembrie.

Cei 16 concurenți rămași în competiție după preselecție au urcat pe scenă, alături de Orchestra Populară Chindia, dirijată de Ionuț Dumitrescu, urmând ca în această seară câștigătorii să fie anunțați și să evolueze în Gala laureaţilor, începând cu ora 19.00, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte.

După festivitatea de premiere va avea loc și un spectacol de muzică populară, în care vor evolua: Maria Ciobanu, Leontina Văduva, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Camelia Ciobanu – Filip, Aneta Stan, Nineta Popa, Silvia Semeniuc, Giulia şi Ilie Medrea, acompaniaţi de orchestra condusă de Marin Alexandru. Invitat special al evenimentului este tenorul Florin Georgescu.

Duminică, 10 septembrie 2017, în localitatea natală a marelui artist, Perşinari, se va desfăşura un concert In memoriam Ion Dolănescu, în cadrul căruia vor evolua: Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Florin Georgescu, Nicoale şi Constantin Dolănescu, Camelia Ciobanu-Filip, Simona Dinescu, Ileana Constantinescu, Nelu Zidaru și laureaţi ai edițiilor precedente, acompaniați de Orchestra Populară ”Chindia” – dirijor Ionuţ Dumitrescu. Cu acest prilej va fi dezvelit și un bust comemorativ al interpretului care a purtat cu mândrie tricolorul la brâu și a dus faima folclorului dâmbovițean atât în țară, cât și peste hotare.

(sursa și foto: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.