RADU TOMA GABRIEL, TÂRGOVIȘTEANUL CARE ALEARGĂ NU PENTRU A ADUNA, CI PENTRU A DĂRUI

589

Viața în aceste vremuri, în special în România, este considerată aproape unanim o luptă în care însă fiecare dintre noi aleargă după ceea ce își dorește, ce simte că are nevoie, din ce în ce mai mult și din ce în ce mai nefolositor… Dacă o clipă doar ne-am opri din goana noastră ”nebună” către… nicăieri și am privi cum oameni ca noi, mânați de empatie, altruism și dragoste de semeni, aleargă și ei, dar altfel și pentru altceva? Nu pentru a aduna, ci pentru a dărui… Ce ziceți? Îl susținem pe târgovișteanul nostru?

Am preluat de pe pagina de facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița următorul articol: ”Radu Toma Gabriel, pompier în cadrul Detașamentului Târgoviște, este voluntar în timpul liber. În urmă cu 4 ani, a început voluntariatul la Special Olympics România, odată cu Jocurile Regionale Special Olympics România Târgoviște. «A fost momentul care mi-a schimbat percepția și viziunea despre normalitate. E o definiție sau un termen pe care noi îl folosim atunci când ne comparăm cu persoanele cu nevoi speciale […] Atunci am înțeles că noi avem nevoie de ei și nu invers.» Pasiunea colegului nostru întărește, încă o dată, devotamentul pompierilor pentru semenii lor.

Curajul îmbracă multe forme, Radu Toma Gabriel a ales să-și arate curajul prin participarea la o cursă de maraton, pentru a strânge fonduri care vor aduce zâmbete și fericire pe chipul persoanelor cu nevoi speciale, respectiv copii și tineri cu dizabilități. Cursa va avea loc în data de 14 octombrie 2017, la București.

«Alături de mine sunt soția și fetele mele! Vreau să fiți și voi parte din acest act de suflet. Vă aștept să mă susțineti! Vă mulțumesc! Singura dizabilitate este să nu vezi abilitatea!»

Dacă vreți să fiți și voi parte din acest act de suflet, îl puteți susține pe colegul nostru în proiectul Sport pentru toți!”

AICI puteți dona și susține cu orice sumă doriți cauza pentru care târgovișteanul nostru a ales să-și continue meseria de salvator și în afara Detașamentului de pompieri de la Târgoviște.

Prin aceste donații veți susține proiectul ”Sport pentru toți!”. ”Vreau să câștig, dar dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea! – acesta este motoul după care se ghidează sportivii cu dizabilități intelectuale care se antrenează și fac sport pentru o viață sănătoasă”. Așadar, toate sumele strânse de voluntarii implicați în proiect vor merge la Fundația Special Olympics și vor fi folosiți pentru proiectele sportive dedicate persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Fundaţia Special Olympics din România este parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Filozofia Special Olympics se întemeiază pe convingerea că persoanele cu nevoi speciale pot și au dreptul să învețe și să beneficieze de avantajele participării la activități sportive individuale sau în echipă, dacă sunt educate și încurajate în acest sens.

Special Olympics România este un program național care implică:

– 25.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale în toată țara;

– 2.500 de antrenori și voluntari;

– 12.000 de elevi și profesori din școli de masă conștientizați;

– 12 discipline sportive olimpice;

– 130 de școli speciale și ONG-uri partenere în toată țara;

– 100 de evenimente organizate anual;

– 50 evenimente de evaluări ale stării de sănătate, oferite gratuit, până în prezent.

(sursa și foto: ISU Dâmbovița, Special Olympics România)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.