TÂRGOVIȘTE: CRIZANTEMA DE AUR, LA JUBILEU

120

Peste aproximativ o lună, Târgoviștea se va învălui, din nou, în parfum de romanță și de crizanteme! Anul acesta, în perioada 19-21 octombrie, va avea loc cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, pentru al doilea an aflat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Pentru ediția jubiliară din acest an, au fost organizate preselecții regionale pentru Concursul de Interpretare în: Craiova, București, Constanța, Cluj, Bistrița și Iași.

Totodată, organizatorii anunță că și în acest an au continuat procedurile oficiale la Comisia Naţională a României pentru UNESCO și la Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale în vederea înscrierii romanței românești pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Ediţia a 50-a a Festivalului va fi structurată pe trei secţiuni: Concursul de Interpretare; Concursul de Creaţie; Recitaluri extraordinare susţinute de mari artiști ai scenei românești și internaţionale, de câștigători ai Trofeului „Crizantema de aur” din România, din Republica Moldova și din alte 10 ţări, acompaniaţi de orchestre și de dirijori profesioniști.

Zilnic vor avea loc evenimente dedicate lansărilor de albume, monografii și culegeri de romanţe.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Târgoviște, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română. Și anul acesta, cele trei seri ale ”Crizantemei de aur” vor fi găzduite de Teatrul Tony Bulandra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.