LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ: PROGRAM DE ZIUA EDUCAȚIEI

129

Ziua Internațională a Educației, marcată la Biblioteca Județeană! Joi, 5 octombrie 2017, orele 11.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Sala de Conferinţe, se va desfăşura programul „Pedagogia – de la clasici la contemporani”, dedicat Zilei Internaţionale a Educaţiei.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

Programul include:

–             „Istoria şcolii dâmboviţene”, prezentare susţinută de Raluca Stan, elevă a Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino”;

–             „Pedagogia – de la clasici la contemporani” – concurs de istorie a învăţământului dedicat elevilor  de liceu, profil pedagogic;

–             Momente muzicale în interpretarea elevilor Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

Premiile concursului sunt asigurate de către Primăria Municipiului Târgovişte.

În mai multe țări, așa numita Ziuă a profesorului este ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre statele lumii, ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului / Educației să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.