TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL ”ILEANA SĂRĂROIU”, ÎN AL CINCILEA AN

192

Pentru al cincilea an consecutiv, la Târgoviște va avea loc Festivalul – concurs naţional „Ileana Sărăroiu”, anul acesta în perioada 18-19 noiembrie 2017.

Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, îşi propune ca şi anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti. Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali, la care se pot înscrie interpreţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie. Participanţii din judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi la preselecţie pe data de 10 noiembrie 2017, de la ora 13:00. Preselecţia pentru concurenţii din celelalte judeţe va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor), de la ora 10.00.

Regretata artistă Ileana Sărăroiu s-a născut pe 25 septembrie 1936 în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte. După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

(sursa și foto: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița)