DÂMBOVIȚA: LA MULȚI ANI, SALVATORILOR MONTANI!

96

Serviciul Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a împlinit 35 de ani de activitate în slujba semenilor, de-a lungul a peste trei decenii de existență, acești oameni minunați care au îmbrățișat această nobilă meserie acționând zi și noapte pentru a salva sute de vieți.

Așa că 14 octombrie a fost zi de mare sărbătoare în Bucegii Dâmbovițeni, salvatorii având alături de ei autorități, prieteni, colegi, susținători…

Alături de salvamontiști s-au aflat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, dar și vicepreședintele Alin Manole.

Sărbătoarea celor 35 de ani de existență a debutat la sediul Salvamont Peștera cu o festivitate de premiere la care au mai participat primari din zona de nord a județului, oameni de afaceri din zonă, reprezentanții mai multor instituții deconcentrate, dar și numeroși turiști.

Salvamontiștii dâmbovițeni au primit din partea șefului Serviciului Salvamont – Salvaspeo, Gheorghe Deaconescu, trofeele Salvamont (medalii și diplome) pentru activitatea depusă în decursul celor 35 de ani de activitate. Totodată, autoritățile județene și reprezentanții presei au primit diplome și medalii aniversare pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului Serviciului Salvamont.

În cadrul acestui eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis: „Particip cu bucurie aici, în zi de mare sărbătoare creștină – Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva – împreună cu dumneavoastră, la aniversarea a 35 de ani de existență a Serviciului Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița. Doresc să vă adresez cele mai calde mulțumiri dumneavoastră, salvatorilor montani dâmbovițeni, cei care, cu pasiune și dăruire duse până la sacrificiu, nu vă temeți să vă avântați pe cele mai ascunse cărări ale munților, indiferent de condițiile meteorologice, pentru salvarea de vieți omenești. Prin calitățile dumneavoastră, prin tenacitatea de care dați dovadă pentru salvarea vieților celor aflați în primejdie, sunteți un exemplu viu de competență, curaj și generozitate. La ceas aniversar, vă doresc să vă păstrați spiritul și pasiunea în activitatea dumneavoastră și în nobila misiune pe care o aveți – aceea de a salva vieți omenești și a acorda prim-ajutor celor aflați în dificultate. Vă felicit pentru spiritul de sacrificiu și curajul cu care acționați în situațiile dificile, pentru modul în care răspundeți la apelurile cele mai disperate și pentru responsabilitatea cu care vegheați la siguranța turiștilor!”

Evenimentul festiv s-a încheiat cu foc de tabără și un program artistic, în curtea refugiului Salvamont, locul de unde s-au salvat sute de vieți în ultimii 35 de ani.

(sursa și foto: Consiliul Județean Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.