CUM CREDE GUVERNUL CĂ POATE MONITORIZA PREȚURILE LA CARBURANȚI

50

Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi. Aprobată deja de guvern, Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi, instrument similar Monitorului prețurilor în domeniul de retail alimentar, se crede că va conduce la transparentizarea pieței pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege carburanții auto cu cel mai bun raport preț-calitate.

Totodată, guvernul consideră că ar crește astfel și transparența pentru consumatori, lucru care ar putea accentua gradul de concurență pe piața comercializării cu amănuntul de carburanți auto, cu implicații benefice asupra prețului carburanților, dar și asupra calității acestora, serviciilor oferite în stațiile de distribuție a carburanților etc.

În vederea extinderii Monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează și amendarea legii concurenței, tocmai pentru a se crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenței să poată solicita date și informații companiilor active pe piață. În final, acest lucru ar permite autorității de concurență și monitorizarea activă a prețurilor practicate de companiile petroliere.

Rămâne de văzut cât de eficientă va fi Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenţei, citat de bursa.ro: „pentru realizarea acestei aplicaţii trebuie creată o bază de date care să conţină lista tuturor companiilor care comercializează carburanţi, amplasarea geografică a benzinăriilor deţinute de fiecare, tipurile de carburanţi (benzină şi motorină) comercializate în fiecare benzinărie, preţurile la pompă practicate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.