SISTEMUL SANITAR: MITING ȘI MARȘ DE PROTEST LA BUCUREȘTI

76

Sindicaliștii din sistemul sanitar nu se lasă. Joi, 19 octombrie 2017, în Piața George Enescu din București, ei se vor aduna din nou într-un miting. Potrivit Federației Sanitas, nemulțumirile salariaților din sistem sunt în principal: pierderea tichetelor de masă, începând cu 1 ianuarie 2018; plafonarea sporurilor pentru condiții de muncă, situație ce va duce la scăderea veniturilor; trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, lucru care va anula orice creștere de salariu din noua lege.

Protestul va fi urmat de un marş de protest către Piaţa Victoriei, ce se va desfăşura în intervalul orar 12:00 – 14:00 pe traseul Piaţa George Enescu – Bulevardul Gheorghe Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei.

Alte revendicări importante ale sindicaliştilor din sănătate vizează eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială, aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018, negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

După mitingul din 19 octombrie, Consiliul Naţional Sanitas va decide asupra oportunităţii declanşării grevei generale în sistemul sanitar şi de asistenţă socială, potrivit Agerpres.