RAREȘ BORCEA, FOSTUL ELEV DE 10 AL DÂMBOVIȚEI: LA CÂTE FACULTĂȚI A FOST ADMIS ȘI CUM E VIAȚA DE STUDENT

1453

Vă mai amintiți de Rareș Borcea? Este tânărul târgoviștean care, alături de Beatrice Grigore, au obținut singurele două medii absolute la Bacalaureatul din vara 2017. Cele două note de 10, datorită cărora Dâmbovița s-a aflat printre județele țării cu astfel de elevi eminenți.

Pasionat de Automatică și IT, Rareș, absolvent al Colegiului Național ”C. Carabella”, este acum student la Universitatea Politehnică din București. Admiterea la instituția de învățământ superior are o ”poveste” demnă de un fost licean eminent: ”Perioada ultimelor luni a fost foarte importantă pentru viitorul meu, presupunând admiterea la facultate și începutul experienței de student. Am fost admis la Calculatoare și Tehnologia Informației, FMI, Universitatea București, la Informatică Economică, Cibernetică, ASE și la Calculatoare și Tehnologia Informației, Automatică și Calculatoare, în cadrul Universității Politehnica din București. Am acordat încrederea Facultății de Automatică și Calculatoare. Printre factorii care au stat la baza acestei decizii s-au numărat experiența de 200 de ani a instituției în domeniul tehnic și numeroasele exemple de oameni de succes care au absolvit această facultate și care au ajuns în poziții importante în cadrul celor mai valoroase companii din domeniul IT”, ne-a declarat Rareș.

Am considerat interesant să ne împărtășească din, deocamdată, foarte scurta lui ”experiență” de student: ”Acum, după ce au trecut cinci săptămâni din momentul începerii studiilor, pot spune că așteptările mi-au fost depășite! Cadrele didactice sunt adevărați profesioniști în domeniile lor, fiind foarte bine pregătite și apropiate de studenți, aspect care m-a surprins în mod plăcut. Colegii din grupă sunt dornici să învețe și să socializeze, fiecare având rezultate deosebite acumulate în perioada ultimilor ani. Deși a trecut puțin peste o lună, mă simt apropiat de ei, împărtășim impresii, experiențe, sfaturi. Mai mult, începând cu semestrele următoare, am descoperit că vor exista numeroase alte oportunități pentru studenți, organizate de profesori, în timpul liber, sau de angajați ai companiilor multinaționale din domeniu, care oferă cursuri în cadrul universității” – sunt primele impresii excepționale ale acestui târgoviștean excepțional.

Și pentru că a fost un licean activ, redactor la Gazeta Liceanului, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor Carabella, Rareș nu putea sta ”pe margine” nici la facultate. Este implicat trup și suflet în viața studenților, în proiectele lor, în viitorul lor, face parte dintre cei care vor să lupte și să câștige bătăliile pentru cei de lângă el, pentru cei pe care îi reprezintă: ”Dorind să fac în continuare parte din mișcarea de reprezentare a tinerilor, după experiența acumulată în cadrul Consiliului Elevilor, am aplicat pentru a deveni membru al Ligii Studenților din Automatică și Calculatoare (LSAC). Astfel, voi putea lupta în continuare pentru drepturile colegilor mei, voi avea șansa de a organiza proiecte dedicate dezvoltării personale a studenților și acțiuni ce presupun petrecerea timpului liber într-un mod plăcut. Prima activitate din calendarul perioadei următoare al LSAC este Balul Bobocilor, în luna noiembrie, la care se vor adăuga maratoane de programare, activități culturale (care includ bilete gratuite la teatru, operă, film), petreceri și alte competiții care au ca tematică domeniul IT. LSAC organizează și cel mai mare târg de job-uri în IT, în luna martie a fiecărui an. Totodată, am rămas membru al echipei de organizare a programelor internaționale Aspire, care oferă tinerilor din întreaga lume accesul la o experiență educațională susținută de profesori ai universităților Harvard, Stanford, Berkeley etc. Informându-mă anterior, am știut că parcurgerea unui astfel de program de studii va presupune muncă și dedicare, dar sunt de părere că atunci când realizezi ceva cu plăcere, ai mult spor, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Aștept cu nerăbdare perioada anilor următori, în care am convingerea că un astfel de mediu competitiv mă va ajuta să mă dezvolt profesional”.

Succes, Rareș, în tot ce faci și avem mare încredere că, și după absolvirea facultății, vei alege să rămâi Acasă, în România!