„ALBINUȚA”: GRĂDINIȚA CONSTRUITĂ DE DÂMBOVIȚENI LA RUSEȘTII NOI

99

Așa cum a fost stabilit la momentul înfrățirii (2015) și în baza bunelor relații de colaborare dintre Dâmbovița și Raionul Ialoveni din Republica Moldova, în cursul anului trecut, prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 61/17.02.2016, s-a aprobat acordul-cadru de finanțare a proiectului ”Construcție grădiniță de copii în comuna Ruseștii Noi, Raionul Ialoveni, Republica Moldova”.

Vineri, 27 octombrie, a sosit și mult-așteptatul moment: inaugurarea Grădinței ”Albinuța”, proiect în valoare totală de 1.100.150,01 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 780.337,11 lei (aproximativ 71%), iar contribuția Raionului Ialoveni este de 319.813,9 lei.

La inaugurare, un adevărat eveniment local, a participat cum era firesc și o delegație Consiliului Județean Dâmbovița, condusă de președintele Alexandru Oprea. Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, s-au aflat: vicepreședintele Alin Manole, consilieri județeni, reprezentanți ai aparatului propriu al instituției, iar la invitația autorităților din Raionul Ialoveni, la eveniment au fost prezenți: senatorul Adrian Țuțuianu – cetățean de onoare al Raionului Ialoveni, fost președinte al Consiliului Județean (pe vremea căruia s-a aprobat proiectul de construire a acestei grădinițe), Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Emanuel Spătar – primarul comunei Răzvad, Marin Păun – primarul comunei Ciocănești. Din partea partenerilor din Republica Moldova, a participat conducerea raionului, primarul comunei Ruseștii Noi – Pavel Codreanu, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor – Vasile Bîtcă.

”Investiția a fost realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița și era absolut necesară într-o comună în care funcționa, până ieri, o singură grădiniță, neîncăpătoare pentru sutele de preșcolari care au nevoie de îndrumarea educatorilor. Este important să fim alături unii de alții, iar județul Dâmbovița are o legătură de suflet solidă cu localități din Republica Moldova, care ne face să ne purtăm de grijă reciproc”, a declarat președintele Alexandru Oprea. „Dincolo de investiția propriu-zisă, dincolo de lucrurile mai mici sau mai mari pe care le vom face împreună, trebuie să înțelegem că drumul nostru este unul comun, indiferent cum l-am numi, cale europeană, unire sau altcumva”, a precizat și senatorul Adrian Țuțuianu.

Grădinița ”Albinuța” are în prezent peste 200 de copii.

(surse și foto: Consiliul Județean, Alexandru Oprea, Adrian Țuțuianu via facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.