MAI: ATENȚIONARE DE VREME SEVERĂ. NU PLECAȚI LA DRUM FĂRĂ SĂ VĂ INFORMAȚI ÎNAINTE

97

Conform Administrației Naționale de Meteorologie începând de duminică, 29 octombrie a.c., ora 10.00 până luni, 30 octombrie, ora 23.00, în toată țara se vor înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Conducerea MAI a solicitat prefecților din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului.

Totodată, MAI recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, recomandăm persoanelor să descarce aplicația DSU.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

Datele infotrafic le găsiți non stop AICI.