PUCIOASA: PROIECT IMPORTANT PENTRU URMĂTORII DOI ANI

162

1 noiembrie 2017, zi importantă pentru Pucioasa! A fost semnat primul contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional pentru dezvoltarea infrastructurii turistice a oraşului stațiune.

În calitate de beneficiar, unitatea administrativ-teritorială Pucioasa va primi asistenţă financiară nerambursabilă pentru proiectul denumit „Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică oraşul Pucioasa”. Contractul de finanţare are o valoare totală de 21.429.171,23 lei, din care 20.122.968,65 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică Pucioasa. Durata de implementare a proiectului este de 48 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Prin acest proiect se urmăreşte reabilitarea infrastructurii rutiere – în suprafaţă totală de peste 6 km de străzi –, precum şi crearea de spaţii verzi – în suprafaţă totală de peste 7.000 mp. Rezultatul obţinut în urma implementării acestui proiect important pentru dezvoltarea turistică a oraşului Pucioasa va fi, se spune în proiect, creşterea numărului de vizitatori în staţiunea balneoclimaterică cu peste 20% faţă de anul 2015, în termen de 5 ani de la finalizarea contractului.

La nivelul Regiunii Sud Muntenia, în cadrul Programului Operaţional Regional s-au depus 811 proiecte, prin care aplicanţii solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de peste 3 miliarde lei. Dintre acestea, până în present, s-au semnat contracte de finanţare pentru 93 de aplicaţii, prin care beneficiarii vor obţine fonduri nerambursabile ce însumează peste 510 milioane lei.

La conferința de semnare a acestui contract au participat: Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi vicepreşedintele Alin Manole, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, dar și parlamentarii Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan, Oana Vlăducă, consilieri locali, reprezentanţi ai aparatului propriu al primăriei Pucioasa.

(sursa și foto: Consiliul Județean Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.