TÂRGOVIȘTE: ”CASĂ” NOUĂ PENTRU 16 TINERI. ÎN PROIECT – ALTE DOUĂ

62

Modul de tip familial modernizat, la Târgoviște! Cu fonduri de la bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și prin implicarea SC Carpatmontana Serv și a unor sponsori generoși, a fost posibilă reabilitarea și modernizarea modulului de tip familial – situat în Târgoviște, str. Tudor Vladimirescu nr. 1 (lângă Cantina de ajutor social Târgoviște).

Aceasta va fi noua casă pentru de 16 copii și tineri, cu vârste cuprinse între 12 și 23 ani, care beneficiază de o măsură de protecție specială, stabilită conform legii. Complexul de servicii sociale ,,Floare de Colț” Târgoviște, în subordinea căruia se află acest nou centru rezidențial, asigură protecția, creșterea și îngrijirea copiilor pentru care instanța sau Comisia de Protecție a Copilului a stabilit măsura plasamentului într-un serviciu de tip rezidențial.

În vederea obținerii licenței de funcționare în acord cu noua legislație și pentru continuarea activității modulului conform standardelor de calitate prevăzute de lege, a trebuit executate lucrări urgente de reabilitare, modernizare și dotare. Deoarece DGASPC nu dispunea de fonduri suficiente pentru realizarea acestor lucrări, materialele au fost achiziționate cu sprijinul sponsorilor, manopera fiind asigurată de SC Carpatmontana Serv SA. Lucrările de reabilitare, modernizare și igienizare au constat în: înlocuirea vechii tâmplării cu uși și ferestre termopan, înlocuirea parchetului, gresiei, faianței, precum și igienizarea camerelor, bucătăriei și băilor, înlocuirea mochetei și a mobilei din bucătărie. Sponsorii au donat obiectele necesare sau au sprijinit financiar Asociația Județeană a Asistenților Sociali Profesioniști Dâmbovița, care colaborează încă din anul 2001 cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în vederea creșterii calității serviciilor sociale oferite beneficiarilor.

La inaugurarea modulului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat, printre altele: ”În luna mai, când am făcut prima vizită în acest centru, alături de doamna director, am spus foarte clar că vom face toate eforturile necesare pentru ca lucrurile să fie schimbate. Acum o lună, am venit din nou aici, cu doamna director; locul era un şantier – se lucra şi aici, şi la băi etc. Mă bucur că acum arată civilizat. Eu sper că persoanele care vor fi cazate aici vor avea grijă de ceea ce s-a făcut. Acest lucru l-am realizat din bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, din bugetul consiliului judeţean, cu sprijinul consiliului judeţean, cu sprijinul SC Carpatmontana SA, și, nu în ultimul rând, aş vrea să le mulţumesc acelor oameni de suflet, n-o să le dau numele, care au înţeles că, din puţinul pe care îl avem, trebuie să le oferim şi altora. N-aş vrea să îmi asum nici paternitatea proiectului, nici meritele lui; îi felicit pe cei care s-au ocupat de proiect! Aș vrea să vă spun că este doar un început, avem în plan să facem şi alte centre de acest gen – mai avem încă două în proiect, și eu sper că în același fel, cu puţin ajutor din partea consiliului județean, cu puţin ajutor din partea unor oameni de suflet, lucrurile să fie cel puţin la fel de frumoase, la fel de bine făcute ca acesta.”

(sursa și foto: Consiliul Județean Dâmbovița)