TÂRGOVIȘTE: FESTIVAL IN MEMORIAM ILEANA SĂRĂROIU, LA EDIȚIA a V-a

126

Un nou festival tribut în memoria unei foarte îndrăgite artiste născute pe meleaguri dâmbovițene! Pentru a aduce omagiu vieţii şi carierei regretatei interprete Ileana Sărăroiu, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării Festivalului-concurs național care poartă numele artistei, festival ajuns anul acesta la a V-a ediţie.

Astfel, în perioada 18-19 noiembrie 2017, la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor), începând cu ora 18.00, tineri talentați vor cânta și încânta publicul dâmbovițean cu piese din nemuritorul folclor românesc.

Organizatorii au invitat în recital şi interpreţi cunoscuţi ai muzicii populare – Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache şi Ansamblul folcloric „Haiducii”, venit special de la Chişinău.

Acompaniamentul celor două seri de festival va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de Ionuţ Dumitrescu.

Ileana Sărăroiu s-a născut pe 25 septembrie 1936. Ea a rămas, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească. A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, a urcat pe scena căminului cultural din satul natal. După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

Artista s-a stins din viață neașteptat, în noaptea de 12 spre 13 mai 1979, la o nuntă din Călărași, din cauza unui anevrism ce i-a provocat un accident vascular cerebral.

(foto: Wikipedia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.