PROIECTUL CENTURII TÂRGOVIȘTE: LUCRĂRI DE ANVERGURĂ LA PODURI

99

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a făcut o trecere în revistă a lucrărilor derulate în uriașul proiect privind centura municipiului. Domnia sa a recunoscut că nu este foarte mulțumit de ritmul lucrărilor, declarând în special pentru târgovișteni: ”voi fi mulțumit numai în momentul în care întregul proiect va fi finalizat, însă toate eforturile sunt canalizate în direcția încheierii cu succes a investiției și va asigurăm de întreagă noastră implicare pentru atingerea acestui obiectiv!”

Iată punctele în care se desfășoară lucrări importante, alegându-se varianta logică a derulării lor: mai întâi ceea ce este mai dificil și de anvergură, care necesită mai mult timp și mai multă desfășurare de forțe, și mai apoi mult așteptatele asfaltări, dar care nu ar putea fi realizate fără aceste importante etape preliminare. În momentul de față se lucrează la podul nou de la Teiș, la podul de la Valea Voievozilor, la podul de lângă Dedeman, la canalizare pe strada Petru Cercel, la trotuare pe strada Laminorului etc.

”Lucrările pe zona de poduri, deși creează un disconfort în trafic, sunt cele mai importante în acest moment. La podul de la Teis se execută forajele (la o adâncime de peste 20 m) pentru podul nou, iar în 2 săptămâni vor fi finalizate toate cele 54 de coloane ale noii construcții. La podul de la Valea Voievozilor se lucrează la cofrajele pentru suprastructură, după ce în prealabil tot podul a fost ridicat pe cricuri și au fost curățate aparatele de reazem, urmând că în câteva zile să se monteze armătura, să se toarne betonul și să se facă hidroizolația, astfel încât, pe dată de 15 decembrie, podul să fie redat circulației. Ar fi fost relativ simplu să renunțăm la lucrările de la poduri, care sunt cele mai dificile, evitând astfel disconfortul actual din trafic, iar peste câțiva ani s-ar fi deteriorat iremediabil. Am ales însă să acționăm responsabil, am abordat aceste lucrări și ne-am asumat reacțiile de nemulțumire, însă se va dovedi că aceasta era soluția corectă! Vreau să îi asigur pe târgovișteni că suntem pe deplin conștienți de importanța repunerii în circulație a podului și că depunem toate eforturile pentru ca acest lucru să se producă repede, cu mențiunea că avantajele reabilitării podului sunt de netăgăduit”.

În ceea ce privește intervențiile în zona străzilor, acestea vor fi realizate în principal anul viitor, în a doua parte a proiectului, nefiind de un grad înalt de complexitate – a dat asigurări edilul.

”Cu precizarea că lucrările pe care noi le abordăm acum ar fi trebuit realizate în urmă cu aproximativ 7 ani, am convingerea că târgoviștenii merită o infrastructură modernă, un drum de centură decent, poduri sigure, un sistem de canalizare performant și voi face, zi de zi, tot ce este omenește posibil pentru împlinirea acestor deziderate!”, a promis primarul Daniel Cristian Stan.