TÂRGOVIȘTE: CATALOGUL ELECTRONIC, UN ”BIG BROTHER” ÎN AJUTORUL PĂRINȚILOR

53

Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, a transmis că din această toamnă, administrația publică locală a decis să susțină financiar implementarea în unitățile de învățământ din oraș a unui program de management al învățământului care are și componenta de „catalog electronic”.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, platforma educațională funcționează în 14 unități școlare și mai sunt alte 3 unități școlare în care sistemul este în curs de implementare.

”În momentul în care am luat decizia oferirii gratuite a acestui program tuturor școlilor din Târgoviște, deci părinții nu plătesc absolut nimic, am avut în vedere responsabilitatea pe care o avem noi, ca administrație publică locală, de a susține și de a contribui la eficientizarea procesului educațional. Referitor la acest proiect am urmărit să se scurteze drumul dintre școală și familie și să eficientizăm comunicarea dintre părinți și profesori. Catalogul electronic este doar o componentă a acestui program de management pentru că se pot realiza mult mai multe lucruri, se pot genera foile matricole, se poate întocmi orarul, se fac statistici care pot fi trimise direct la Inspectorat sau direct la noi, la Primărie, astfel că putem verifica în fiecare zi dacă a existat activitate pe platforma respectivă. De asemenea, pot fi trimise sms-uri către toți părinții în același timp din partea Inspectoratului Școlar, din partea profesorilor sau din partea administrației publice locale. Există și o bibliotecă virtuală unde elevii pot accesa aproximativ 500 de titluri de cărți”, a explicat viceprimarul Monica Ilie, de altfel profesor de meserie.

Până acum, sunt peste 44.000 de note, peste 830 de conturi active pentru profesori și aproximativ 4000 de conturi active pentru părinți. ”Târgoviștea este printre primele orașe din țară care are implementat acest program de management educațional susținut integral de administrația publică locală”, a mai subliniat viceprimarul Târgoviștei.

(sursa: Monica Ilie via facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.