TÂRGOVIȘTE: MALL-UL VA FI CONSTRUIT DE O FIRMĂ CU 5 PROIECTE INTERNAŢIONALE DE CENTRE COMERCIALE

645

Autoritățile județene au mai făcut un pas spre construirea mall-ului de la Târgoviște. Pe 17 noiembrie, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița a fost semnat contractul în vederea constituirii dreptului de superficie asupra terenului situat în municipiul Târgoviște, Bulevardul Regele Carol I, nr. 51, teren pe care se va construi mall-ul.

Urmare a licitației publice lansată de Consiliul Județean Dâmbovița în vederea constituirii dreptului de superficie, comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta P.K. GRIZZLY SRL, cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% față de prețul de pornire al licitației, de 355.200 lei.

Documentul a fost parafat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și reprezentanții grupului Prime Kapital, respectiv Mihai Vasilescu și Martin Slabbert.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat: „Cred că 17 noiembrie 2017 va însemna o dată de referință atât pentru noi ca județ, cât și pentru investitori. Vreau să precizez că a fost o muncă începută cu câțiva ani în urmă, în caz că poate cineva își închipuie că putem aduce investitori doar dacă ne-am văzut odată, ne-am plăcut și semnăm contractul. Această activitate, a fost începută în urmă cu mai bine de 3 ani de fostul președinte al consiliului județean, Adrian Țuțuianu, căruia îi mulțumesc pentru faptul că a avut o viziune de acest fel și a inițiat demersurile – continuate de actuala echipă de la Consiliul Județean Dâmbovița (…) În sală se află domnul Stana care a fost vârful de lance al acestui investitor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect; sunt alături de mine şi colegii mei de la direcția patrimoniu, de la direcția juridică, de la direcția infrastructură locală, direcția fonduri europene. Le mulțumesc de asemenea colegilor parlamentari și știu că o să avem în continuare nevoie de sprijinul dumnealor pentru promovarea întregului concept legat de zona de la unitatea militară de la gară și pentru că mai avem acolo obiective de investiții de realizat. Avem proiectul stadionului, proiectul Școlii de Cavalerie, proiectul Registrului Auto Român ş.a.m.d. Este un moment important din mai multe puncte de vedere şi o să vă dau câteva date: proiectul are valoarea de aproximativ 227 milioane lei (adică 50 milioane Euro). Firma selectată este un partener serios, are 5 proiecte internaţionale de centre comerciale, două în Bulgaria, unul în Slovenia, unul în Polonia și a început și în România astfel de investiţii la Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Roman, Baia Mare, Slobozia, Focşani. Vom avea o suprafață construită pe aproape 4 hectare din cele 7 disponibile. Se estimează că vor fi create 838 locuri de muncă în faza de realizare a construcţiei şi aproximativ 127 locuri de muncă în faza de operare a centrului comercial. Durata execuţiei este, conform contractului, 1 an şi 9 luni, iar eu sunt convins că, dată fiind seriozitatea partenerilor, vom realiza drumul şi investiţiile privind canalizarea”.

Martin Slabbert, reprezentantul P.K. GRIZZLY SRL, a precizat: „Îi mulțumim domnului președinte Alexandru Oprea pentru oportunitate. Avem speranța că vom dezvolta un mall foarte frumos și util pentru oamenii din acest oraș cu semnificație din punct de vedere istoric”.

Mihai Vasilescu, reprezentantul P.K. GRIZZLY SRL: „Suntem onorați să facem parte dintr-un proiect de regenerare urbană în acest oraș. A fost mult de lucru până am ajuns la acest moment, iar greul de acum începe. Echipa noastră este pregătită să demareze lucrările aferente autorizaţiei de construcţie şi, de asemenea, în momentul în care aceasta va fi obținută, să demareze lucrările de construcție. Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care acest lucru se va întâmpla şi așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim momentul deschiderii centrului comercial care sperăm că va marca o îmbunătățire semnificativă a calității vieții locuitorilor orașului și întregului județ.”

Și primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, a ținut să menționeze pe contul personal de facebook: ”Salut materializarea demersurilor de construire a unui mall în Târgoviște. (…) Cele peste 1000 de locuri de muncă create, coroborate cu o valoare a lucrărilor de construcții de peste 220 de milioane lei, la care adăugăm regenerarea urbană a unei zone până acum inaccesibile târgoviștenilor, reprezintă tot atâtea argumente pentru a concluziona că investiția este utilă și oportună pentru comunitatea noastră. Pe locația fostei UM Gară, Primăria Târgoviște va derula un proiect de construire de locuințe prin ANL, la care se adaugă amenajarea, pe fonduri europene, a unui parc, pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean. Alături de aceste proiecte, amintim și construcția în aceeași zona a unui stadion”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.