TEMELE PENTRU ACASĂ: E MOMENTUL SĂ VĂ SPUNEȚI PĂREREA DESPRE ELE

45

Sunt prea multe, sunt prea grele, e cazul să se mai renunțe la ele sau, dimpotrivă, să fie mai elaborate și să se muncească mult mai mult individual?

Părinții și dascălii, dar și elevii mai au la dispoziție două zile pentru a-și spune părerea despre temele de acasă. Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au lansat pentru perioada 7 – 20 noiembrie 2017 o consultare națională privind regimul temelor pentru acasă.

Demersul se adresează actorilor educaționali din învățământul primar, gimnazial și liceal și presupune completarea unor chestionare on-line, elaborate în funcție de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi și părinți.

Cercetarea are ca obiective indentificarea unei noi abordări în ceea ce privește rolul acestor activități de învățare, respectiv corectarea unor disfuncționalități semnalate.

Astfel, datele ce urmează a fi colectate vor permite identificarea stării de fapt în privința temelor pentru acasă și vor contura variante de ameliorare a eventualelor derapaje prin adoptarea unor instrumente de reglementare. Nu se solicită date personale, iar răspunsurile centralizate sunt confidențiale şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării.

Pentru cei interesați, chestionarele sunt disponibile aici:

Cadre didactice: https://www.surveymonkey.com/r/teme_cadre_didactice

Elevi: https://www.surveymonkey.com/r/teme_elevi

Părinți: https://www.surveymonkey.com/r/teme_parinti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.