DÂMBOVIȚA: DRAGER, OCHELARII SIMULATORI DE STĂRI INCOMPATIBILE CU ȘOFATUL  

49

”Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor de Circulație” este marcată în fiecare an pe 19 noiembrie.

La Târgoviște, structura de prevenire a criminalității și polițiștii de la Serviciul Rutier, sprijiniți de reprezentanții Clubului „Valah Motors” din Târgoviște și cei de la „Retromobil Club” România, au organizat o activitate la Muzeul Poliției Române, în debutul căreia șeful Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef de poliție Zepiși Danil, a subliniat importanța respectării normelor rutiere pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație.

Participanții, copii de toate vârstele, părinți, polițiști și motocicliști, au ținut un moment de reculegere pentru victimele accidentelor rutiere.

Iar pentru a conștientiza cât de grave pot fi urmările șofatului sub influența alcoolului sau a substanțelor halucinogene, copiii și părinții au avut posibilitatea testării ochelarilor Drager, prin intermediul cărora au trăit reacțiile și consecințele consumului de alcool și droguri.

„Supraviețuitorii” – expoziția de scaune extrase din epavele autovehiculelor implicate în accidente rutiere grave și autovehiculele de epocă expuse în curtea Muzeului au constituit alte puncte de interes pentru cei prezenți.

Informații de background:

În primele zece luni ale acestui an, polițiștii de la rutieră au desfășurat 94 de acțiuni pentru depistarea și sancționarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise de lege. Au fost constatate 167 de infracțiuni privind conducerea unor autovehicule pe drumurile publice de către persoane cu alcoolemii peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 4 privind șofatul sub influența drogurilor sau a unor substanțe interzise de lege. Totodată, polițiștii au întocmit 18 dosare penale pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice. Alte 246 de persoane au fost depistate în timp ce conduceau autoturisme având alcoolemii sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de acestea, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere și a suspendării dreptului de a șofa pentru o perioada de 90 de zile, precum și sancționarea contravențională cu 9 până la 20 de puncte amendă (145 lei-valoarea unui punct amendă).

De la începutul anului și până în prezent, pe raza județului Dâmbovița, s-au înregistrat 35 de accidente de circulație care au avut drept cauză concurentă șofatul sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre acesta s-a soldat cu decesul unei persoane.

(sursa: Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița; foto: Valah Motors)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.