TÂRGOVIȘTE: PIEDICĂ PENTRU CEL MAI IMPORTANT PROIECT DE TRANSPORT LOCAL

256
Autobuz electric în Suedia

În ședința de consiliu local din data de 23 noiembrie 2017, consilierii locali liberal, in corpore, au respins proiectul de hotărâre ce viza înființarea unui operator public de transport, cu capital social deținut integral de municipalitate.

Primarul Daniel Cristian Stan a catalogat gestul liberalilor ca unul ”de iresponsabilitate administrativă fără precedent la nivelul Consiliului Local”.

„Am asistat la un gest de fără excepție, toți consilierii locali ai PNL au înțeles să nu voteze un proiect indispensabil obținerii de către municipiul Târgoviște a unei finanțări nerambursabile în valoare de peste 20.000.000 euro, finanțare necesară modernizării transportului public local. Mai exact, distinșii aleși locali amintiți au respins înființarea unui operator public de transport, cu capital social deținut integral de municipalitate, în lipsa căruia cel mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște este imposibil de implementat”, a precizat edilul de la Târgoviște.

Investiția presupune achiziționarea a cel puțin 24 de autobuze electrice noi, construirea unui depou, a 3 stații de capăt, a stațiilor de îmbarcare-debarcare călători, a stațiilor electrice de încărcare, reabilitarea integrală a bulevardelor Regele Carol, Mircea cel Bătrân, a străzilor Lt. Stancu Ion, Gării, precum și modernizarea pasajului de pe DN 72, alături de multe alte îmbunătățiri aduse sistemului de transport public local. Cota de contribuție a municipiului Târgoviște este de numai 2% din valoarea proiectului.

”Votul se materializează într-un prejudiciu adus bugetului local în valoare de peste 20.000.000 euro. Mărturisesc că nu înțeleg motivația unui asemenea gest, în condițiile în care, în mod evident, transportul public local din Târgoviște are nevoie clară de modernizare, iar oportunitatea obținerii unei finanțări europene nu poate fi ratată. Consider că, în situația dată, cei responsabili trebuie să-și asume consecințele de natură legală care decurg din conduita adoptată în ședința de Consiliu Local. Cred că tărie că interesul comunității târgoviștene trebuie să primeze în față oricărui interes politic, individual sau de grup”, a mai declarat primarul Daniel Cristian Stan.

(sursa și foto: Daniel Cristian Stan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.