VINE IARNA ȘI ÎN DÂMBOVIȚA: COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU

88

În România, după o toamnă… prelungită, se instalează iarna. Meteorologii au emis cod galben de precipitații și ninsori la munte, valabil în centrul, nordul și sudul țării.

Dâmbovița este unul dintre județele ”împărțite” între codul galben și codul portocaliu de ninsori la munte.

Din 27 noiembrie, ora 16.00, până pe 28 noiembrie, ora 16.00, inclusiv în Dâmbovița, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local, în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

Tot din ziua de 27 noiembrie, dar de la ora 20.00, până pe 28 noiembrie, ora 16.00, zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș este în cod portocaliu.

În intervalul menționat, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)