DÂMBOVIȚA: OASPEȚI CHINEZI, INTERESAȚI DE COLABORĂRI ÎN DIVERSE DOMENII

65

O delegație din Provincia Guangxi (Republica Populară Chineză), condusă de Excelenţa Sa Viceguvernatorul Ribo Huang, a fost prezentă la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, unde s-au purtat discuții cu conducerea județului, reprezentată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole, și secretarul judeţului, Ivan Vasile Ivanoff. La întâlnire au mai luat parte: reprezentantul Instituției Prefectului – Ioan Marinescu, comisar-șef Danil Zepiși – șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, Gheorghe Popescu și Floris Lăzărescu – directorul și, respectiv, președintele Societății Române de Cruce Roşie, Filiala Dâmboviţa, Corneliu Sălișteanu – prorector al Universităţii Valahia Târgovişte și Emanuel Spătaru – primarul comunei Răzvad.

Au fost analizate posibilitățile de extindere, în plan local, a relațiilor bilaterale în domeniile economic, social și educațional. De asemenea, s-au căutat soluții de transpunere în practică a obiectivelor acordurilor de colaborare, cât și colaborarea partenerilor chinezi cu Societatea de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița, viceguvernatorul chinez îndeplinind și funcția de președinte al Societății de Cruce Roșie a Regiunii Autonome Guangxi Zhuang din China.

Un subiect important abordat în cadrul discuțiilor a fost și cel legat necesitatea realizării de schimburi de experienţă între Universitatea Valahia din Târgovişte şi universități din China.

Preşedintele Alexandru Oprea a apreciat faptul că și cu prilejul întâlnirii au fost identificate oportunităţi de colaborare în domeniile educaţional, sanitar și prim ajutor sau cultural. Totodată, a subliniat importanța inițierii și menținerii unor relații de colaborare concrete cu statul chinez, necesitatea punerii bazelor unor colaborări şi în domeniul industrial, având în vedere înaltul nivel de dezvoltare socio-economică al statului chinez. Precizăm faptul că Provincia Guangxi Zhuang are o populație de aproximativ 55 milioane de locuitori și un PIB de cca 270 miliarde dolari.

(sursa și foto: Consiliul Județean Dâmbovița)