TÂRGOVIȘTE: CONCERTE DE COLINDE

476

E vremea colindelor și la Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa. Luni, 11 decembrie, de la ora 17.00, la sediul instituției din Str. Stelea nr. 2 Târgoviște, are loc un concert de colinde pe versuri scrise de martirii ortodocşi ai închisorilor comuniste, organizat de Asociaţia Literata.

Manifestarea se înscrie în şirul evenimentelor organizate de Asociaţia Literata în anul 2017, an declarat de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”. La eveniment vor participa: Grupul coral coordonat de Pr. Prof. Dr. Gheorghe Drăghici, Corul de copii „Anastasis” de la Catedrala Eroilor din Târgovişte, Formaţia „Victor Udrea” din Fieni. În cadrul manifestării se vor recita şi poezii şi se vor evoca şi întâmplări legate de tema sărbătorii Crăciunului, scrise sau povestite de martirii temniţelor comuniste.

Apoi, miercuri, 13 decembrie 2017, de la ora 17.00, Biblioteca va găzdui un nou concert de colinde, de data asta susţinut de elevii Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgoviște.

(sursa și foto: Biblioteca Județeană Dâmbovița)